HAMLET SI NOI

Hamlet si noi - o opera clasica tradusa intr-un Hamlet contemporan, un regizor vizionar,

o trupa atipica si tanara de actori, spatii neconventionale de joc, un mesaj social

Concept curatorial

 

”Hamlet si noi” este un spectacol - laborator condus de actrita si regizoarea Antoaneta Cojocaru care a avut premiera in Bucuresti in toamna anului 2017, un proiect artistic inovator si o miscare a tinerilor actori in mediul teatral independent din Bucuresti.

 

Scopul proiectului ”Hamlet si noi” este de a trezi in randul publicului constientizarea potentialului creator si atragerea atentiei asupra importantei artei si a culturii ca principal catalizator al evolutiei societatii. In Bucuresti proiectul a luat forma unui manifest pentru arta si cultura sustinut astfel:

  • spectacolul se joaca in case de patrimoniu si muzee, cu scopul de a promova arhitectura caselor cu istorie, parte din identitatea Romaniei, dar si pentru a atrage un semnal de alarma asupra degradarii patrimoniului cultural urban.
  • prin constructia artistica spectacolul isi propune sa trezeasca constiinta colectiva avand la baza universul shakespearean si este o invitatie la responsabilizare individuala, la curaj si la implicare.

 

Editia a doua HAMLET SI NOI in cladiri de patrimoniu a fost co-finantata de Administratia Fondului Cultural National si sustinuta de: Mobexpert, Sineira Studio, MNAC Bucuresti, Casa Universitarilor Bucuresti, Palatul ASTRA Sibiu, Centrul Cultural Reduta Brasov, ARCUB GABROVENI Bucuresti, British Council, Radio Romania Cultural, Radio Ta na na, Radio RFI Romania, Radio 3net, IQads, Zile si nopti, Primaria Sibiu, Primaria Brasov, Indiegogo, Iqads, Ceasca de Cultura, Sibiu Fest, Ziarul Metropolis, Unteatrupezi, Brasovul Tau, I love Brasov, BZB.ro, Ziare.com.

 

Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

Concept artistic

 

Spectacolul „Hamlet si noi“, in regia Antoanetei Cojocaru este o adaptare moderna, cu impact social, a piesei „Hamlet“ de W.Shakespeare. Supra-tema piesei urmareste si transpare efectele succesive ale puterii asupra individului, a gruparilor sociale si iminent asupra unei intregi natii.  Intreaga desfasurare a evenimentelor are loc intr-un „spatiu gol“, actiunea fiind construita cu ajutorul unui decor minimalist, menit sa evidentieze performanta actoriceasca, importanta relatiilor dintre personaje si evolutia lor spre tragicul deznodamant. Spectacolul mizeaza pe autenticitatea relatiilor si pe implicarea viscerala a actorilor, totul fiind unificat cu ajutorul momentelor coregrafice si a proiectiilor video reprezentative fiecarei secvente.

 

Formularea „si Noi“, este o alegere manifest, o invitatie pentru responsabilizare individuala in fata abuzurilor, pentru curaj si puterea adevarului. Proiectiile video care ruleaza pe parcursul spectacolului sunt menite sa evidentieze ciclicitatea evenimentelor istorice si actualitatea problematicii „a fi sau a nu fi“, la fel de caustica atat in epoca lui Shakespeare, in perioada comunista, cat si in secolul al XX-lea.

 

 

 

O harta cu cladirile de patrimoniu / muzeele unde am ajuns cu spectacolul HAMLET SI NOI si unde ne propunem sa jucam in viitor. Afla mai multe despre povestea fiecarei cladiri.

Hamlet si noi, un spectacol itinerant

Echipa

Antoaneta Cojocaru

regizor / actrita

Adrian Ciobanu

actor / mentor

Razvan Raduta

actor

Regizoarea spectacolului „Hamlet si noi“; actrita a Teatrului Bulandra din Bucuresti; regizoare a mai multor spectacole in cadrul Laboratorului de Noapte de la Bulandra, Teatrelli, Teatrul de Comedie Opera Comica pentru Copii.

„Fantoma Regelui Hamlet“ in spectacolul „Hamlet si noi“; actor al Teatrului Buladra de mai bine de 25 de ani; mentor pentru tinerii actori din cadrul Laboratorul de Arta.

In spectacolul „Hamlet si noi“ joaca rolurile: Polonius,  Popor, Regele din piesa; actor colaborator la Opera Comica pentru Copii, Teatrul Rampa, InDart, Teatrelli.

Alin Potop

actor

Cristiana Ionita

actrita

Ciprian Chiriches

actor

In spectacolul „Hamlet si noi“ joaca rolul: Hamlet; student la Universitatea de Arta Teatrala din Bucuresti; actor colaborator la Teatrul Bulandra, Opera Comica pentru Copii, Teatrul Excelsior.

In spectacolul „Hamlet si noi“ rolurile: Rosencrantz, Gropar, Popor; actor colaborator la Teatrul Bulandra, Opera Comica pentru Copii, Teatrul Evreiesc de Stat.

In spectacolul „Hamlet si noi“ joaca rolurile: Horatio, Popor, Actor; student la Universitatea de Arta Teatrala; actor colaborator la Teatrul Mic, Opera Comica pentru Copii. Teatrul Nottara.

Marina Fluerasu

actrita

Horia Fedorca

actor

Alexandru Ionescu

actor

In spectacolul „Hamlet si noi“ joaca rolurile: Gertrude, Popor, Regina din Piesa; studenta la Universitatea de Arta Teatrala din Bucuresti;  actor colaborator la Teatrul Bulandra, Opera Comica pentru Copii, Teatrul Evreiesc de Stat.

In spectacolul „Hamlet si noi“ joaca rolul Regele Claudius; student la Universitatea de Arta Teatrala din Bucuresti; actor colaborator la Unteatru, Point.

In spectacolul „Hamlet si noi“ joaca rolurile Laert, Voltimand, Fortinbras, Popor, Actor; student la Universitatea de Arta Teatrala din Bucuresti; actor la Teatrul Masca.

Alexandra Giurca

actrita

Teodora Antal

actrita

Teodora Filip

actrita

In spectacolul „Hamlet si noi“ joaca rolurile Ajutor de Gropar, Actor, Popor; cantareata; actor la Opera Comica pentru Copii.

In spectacolul „Hamlet si noi“ joaca rolurile Ofelia, Actor, Popor;  actor colaborator la Opera Comica pentru Copii si Teatrul Studentesc Podul.

In spectacolul „Hamlet si noi“ joaca rolurile Ajutor de Gropar, Actor, Popor;  actor colaborator la Teatrul Bulandra,  Opera Comica pentru Copii.

Ioana Lupu

In spectacolul „Hamlet si noi“ joaca rolurile: Gertrude, Popor, Actor; profesionist in domeniul marketing si comunicare.

Tatiana Gingarasu

Cosmin Rudeanu

In spectacolul „Hamlet si noi“ joaca rolurile: Gertrude, Popor, Actor; membru al echipei Laboratorul de Arta.

In spectacolul „Hamlet si noi“ joaca rolurile: Polonius, Popor, Regele din piesa; membru in echipa Laboratorul de Arta.

Anca Bobesi

In spectacolul „Hamlet si noi“ joaca rolurile: Popor, Actor; membru in echipa Laboratorul de Arta.

Maria Bucur

Ovidiu Condurache

In spectacolul „Hamlet si noi“ joaca rolurile: Ofelia, Popor, Actor; Actor colaborator la Teatrul Bulandra, Opera Comica pentru Copii; membru in echipa Laboratorul de Arta.

In spectacolul „Hamlet si noi“ joaca rolurile: Laert, Lucianus, Popor; profesionist in domeniul fundrising & event planning.

Laura Teodor

In spectacolul „Hamlet si noi“ joaca rolurile: Ofelia, Popor, Actor; membru in echipa Laboratorul de Arta.

Maria-Veronica Varlan

In spectacolul „Hamlet si noi“ joaca rolurile Guildenstern, Osric. Popor; actrita a Teatrului Bulandra.

Contact

Informatii contact

SEDIUL SOCIAL

CONTACT

SOCIAL MEDIA

Strada Intrarea Crainicului, Nr. 15,  Bl. Z13, Sc. 2,

Et. 1 , Ap. 27, Sector 6, Bucuresti, Cod Postal: 06215

+ 40 762 669 802

Parteneri si Sponsori