Hamlet

Laboratorul de Artă > Hamlet

În lunile noiembrie și decembrie, Laboratorul de Artă, cu sprijinul Ministerului Culturii, prezintă primele spectacole “Hamlet și noi”, un spectacol-laborator de Antoaneta Cojocaru, după celebra piesă a lui W. Shakespeare. Sensibila actriță Antoaneta Cojocaru își pune amprenta îmbinând tehnici inovative de arta spectacolului și arta actorului, construind un spectacol puternic, ce traduce într-o manieră contemporană marile teme existențiale dezbătute în opera lui Shakespeare: dragostea, relația cu autoritatea, familia, moartea, renașterea.

Ne propunem ca prin acest demers să recreăm legătura emoțională între spectatori și teatrul de artă. Personajele lui Shakespeare sunt interpretate de o echipă de 22 de actori – de la actori cu experiență implicați în fenomenul teatral actual, la cei mai valoroși studenți la UNATC, cât și voluntari din cadrul societății civile. Evoluția fiecărui personaj în parte, de la începutul spectacolului și până la final, reflectă consecințele alegerilor pe care le facem ținând cont de sau ignorând legile universal valabile, precum adevărul, iubirea, cinstea.

Cu scopul de a atrage atenția asupra patrimoniului cultural și a monumentelor istorice de valoare, “Hamlet și noi” se va juca în mai multe muzee si case de patrimoniu din București și din țară. 

 

 

Cu participarea extraordinară a lui Adrian Ciobanu, actor al Teatrului Bulandra.

Cu: Anca Florescu, Alexandra Giurcă, Răzvan Răduță, Cristiana Ioniță, Teodora Filip, Brian West.
Horia Fedorca, Alin Potop, Vlad Brumaru, Marina Fluerașu, Alexandru Moldovan, Ciprian Chiricheș, Alexandru Ionescu, Teodora Antal – studenți UNATC.
Ioana Lupu, Maria Bucur, Tatiana Gingărașu, Laura Teodor, Cosmin Rudeanu, Ovidiu Condurache.
Sarah West.

și Antoaneta Cojocaru.

Proiecții video: Sineira Studio
Pregătire muzicală: Adrian-George Popescu
Asistent coregrafie: Brian West
Asistent scenografie: Ileana Zirra
Regizor tehnic: Oana Rainer
Sunet și proiecții: Vlad Ștefan
Lumini: Gabi Bucurenciu / Adrian Pitica

Traducere: Leon D. Levițchi și Dan Duțescu

 

 

Cu sprijinul Ministerului Culturii, spectacolul se va juca în luna noiembrie astfel:

miercuri 8 noiembrie și joi 9 noiembrie, orele 18.00, la Muzeul Național de Istorie (Calea Victoriei, nr. 12) 

miercuri 15 noiembrie și duminică 19 noiembrie, orele 18.30, la Qreator by Iqos (Blvd Aviatorilor, nr. 8A) – accesul interzis minorilor sub 18 ani. 

marți 21  noiembrie  și vineri  24  noiembrie  orele  18.00,  La  Palatul  Suțu (Bulevardul Ion C. Brătianu, nr. 2) – intrare 10 lei în care este inclusă și vizita muzeului.

marți 28 noiembrie și marți 12 decembrie, ora 19.00, La Muzeul Național de Artă (Calea Victoriei nr. 49-53) , Sala Auditorium. 

Mulțumiri speciale Alexandru Oprean, Alexandru Darie – Director Teatrul Bulandra si Mobexpert.

Rezervări locuri.

Intrarea la spectacol este gratuită, pe bază de rezervare la numărul 0735 190 605 , pe adresa de email laura@laboratoruldearta.ro sau chiar AICI!