Teodor Ilincăi

Home   /   Teodor Ilincăi

Pe parcursul vieții noastre ne conturăm, fiecare în felul său, un portativ de valori, a căror muzică ne călăuzește drumul. Fie de la părinți, prin educația primită, fie întâlnim oameni pe care îi admirăm, fie trăim experiențe unice, sau ne perindăm (voit sau nu), prin medii diverse, astfel ne dobândim valorile personale. Poate nu deseori le conștientizăm pe toate. Sunt însă momente în care suntem puși față în față cu ele. Momente în care tresărim la o piesă de teatru, când vedem în ochii unui personaj o luptă interioară de a aduce la iveală adevărul, sau când galopăm prin filele unei cărți și ne dau lacrimile involuntar în fața unui suflet ce tânjește după liberate, sau ni se face pielea de găină când ascultăm un concert, o voce puternică venită dintr-un interior neînfricat, bogat și creator.

Arta este o oglindire în care, timizi sau curajoși, sau poate curioși, alegem să ne uităm. Și ce vedem? Ce primim? Poate o palmă? Poate o revelație, un gând bun, o trăire intensă, sau un scrâșnit din dinți?

Arta este un izvor de înflorire a noastră ca individ și fără îndoială azi, mai mult ca oricând, societatea în care trăim are nevoie de sisteme de valori sănătoase.

Cu acest crez în gând și în suflet năzuim la a crea o comunitate în care să punem împreună umărul la a fi mai buni, mai cinstiți și mai înfloritori, prin artă și cultură.

În luna iulie continuăm misiunea inițiativei Povești cu Artiști – aceea de a aduce laolaltă oameni iubitori de artă și artiști ai prezentului, din diferite domenii, care au impact și generează schimbare în mediile în care profesează.

Am ajuns cu bucurie la cea de-a patra ediție și suntem cu adevărat onorați și bucuroși să ne întâlnim cu tenorul Teodor Ilincăi, în dialog cu contratenorul Adrian George Popescu.

Teodor este mezinul familiei sale, al 13-lea copil, născut în Mălini, Suceava – în mijlocul unui loc idilic, unde bogăția viețuirii vine din lucrurile simple. Încurajat de familie, a urmat cursurile Liceului de Artă din Suceava. Astfel începea Teodor să înflorească și să pornească pe drumul său. A urmat apoi Conservatorul în București, iar în 2006 a devenit membru al corului Operei Naționale din București.
În anul 2009 a avut loc debutul său internațional, moment în care a început să cucerească scene mari din Europa precum Londra, Berlin, Barcelona, Hamburg, Viena.
Teodor este un om plin de viață, care parcă te molipsește cu vioiciunea lui, cu farmecul și totodată simplitatea lui, un artist de valoare, cu un talent pe care îl oferă din suflet pentru suflete.

Adrian George Popescu este un artist sensibil, cu o voce măiastră. A studiat canto în cadrul Universității Naționale de Muzică din București și a cântat pe marile scene din București, America Latină, Spania și SUA. Adrian compune muzică pentru teatru – o muzică parcă din altă lume care surprinde trăirile personajelor și ajunge la inimile publicului.

Te așteptăm cu bucurie, să petrecem împreună o seară inspirațională alături de cei doi invitați ai noștri.

Evenimentul va avea loc în data de 18 iulie, începând cu orele 19.00, în Grădină Verona (Strada Pictor Arthur Verona 13-15).


Intrarea este liberă! Pentru o bună organizare, te rugăm să îți rezervi un loc la adresa tatiana@laboratoruldearta.ro.