Cercul Magic al Donatorilor

Home   /   Cercul Magic al Donatorilor

Suntem într-un proces continuu în care dăruim timp, bani, energie, încredere. Către cine, când, cum, în ce fel este important. Avem nevoie de discernământ în toate.

 
Noi vă propunem ca acum, la început de luna decembrie, să dăruiți pentru ARTĂ. Pentru ca tinerii artiști să-și dirijeze pasiunea către lucruri care contează pentru ei și care, născute din iubirea față de om, față de țară, față de acest pământ, contează pentru noi toți. Știm să trăim și fără violență, doar cu artă. Știm să schimbăm și fără ură, doar cu artă. Pentru că arta ajunge la sufletul omului și îl ajută să ia deciziile cele mai aproape de cine este el cu adevărat.
 
Pe 14 decembrie, organizăm primul Cerc Magic al Donatorilor Laboratorul de Artă. Începem seria cercurilor cu 3 proiecte din zona artistică pe care le cunoaștem și pe care le credităm deja, dar, dacă vedem că există oameni cărora le pasă, ca și nouă, ca arta și cultura să se dezvolte în România, vom continua să organizăm și pentru alții. Să ajutăm pe cei cu zvâc și pasiune, așa cum am fost și noi ajutați să scoatem în lume proiectul “Hamlet și noi”. Vrem ca noi toți, iubitorii de artă, să ne adunăm puterile și, treptat, să scoatem la lumină proiectele cu adevărat relevante pentru momentul de azi în care trăim.
 
Vino la Cercul Magic al Donatorilor Laboratorul de Artă:să cunoști prieteni noi, oameni pasionați de aceleași lucruri ca tine:

– să descoperi poveștile a 3 proiecte artistice;

– să te bucuri de un pahar de vin pe ritm de muzică;

– să primești bucurie și recunoștință;

– să te reconectezi cu magia din tine;

– să donezi pentru un proiect în care crezi;

Suma de la care pornim donațiile este de 60 RON și poți dona pentru unul sau mai multe proiecte sau poți decide să nu donezi. De asemenea, nu trebuie să faci donația pe loc, o poți plăti după eveniment. Cu sau fără donație te așteptăm cu mare drag să vii! Cine știe cum se aliniază planetele la paharul de vin și aflăm că ai și tu un vis pe care vrei să-l crești mare și putem să ne punem puterile la comun:)
 
Sau dacă nu poți ajunge la eveniment, dar îți dorești să donezi pentru unul dintre proiecte o poți faci în contul RO75BTRLRONCRT0365853401 ( Banca Transilvania / titular Cosmin Rudeanu) în care să menționezi numele proiectului spre care dorești donația. Sau poți dona direct prin PayPal, printr-un click pe butonul de mai jos ”Donate”. 
Locație: eleganta mansardă Saga Film (str. Dimitrie Racoviță nr. 8, București)
Data: 14 decembrie
Ora: 18:30
Dress code: hainele în care te simți cel mai bine
 
Mai multe detalii despre proiectele pe care le vei cunoaște pe 14 decembrie găsești mai jos. Te așteptăm cu drag!
Să fie…MAGIA DONATORILOR!
 
 
 
Hamlet și noi, după W. Shakespeare  – În urmă cu 3 ani, am început un curs de teatru cu Antoaneta Cojocaru, actriță la Teatrul Bulandra și fondator al Laboratorului de Noapte (primul laborator de cercetare teatrală din România). A fost o experiență revelatoare, deoarece am înțeles cum arta poate trezi în tine o doză de curaj nemaîntâlnită în interiorul tău până acum, un adevăr ce își face loc în rărunchii tăi să iasă la iveală, o oglindă în care te zărești și cel/cea din oglindă îți spune răspicat că “A fi sau a nu fi este o alegere personală”. Întâlnirile de curs s-au transformat ulterior în repetiții.

De un an de zile, Antoaneta Cojocaru, actriță la Teatrul Bulandra și fondator al Laboratorul de Noapte (primul laborator de cercetare teatrală din România) construiește un spectacol impresionant, alături de actori profesioniști, proaspeți absolvenți ai UNATC, dar și cu tineri amatori, profesioniști în alte domenii de activitate.

Hamlet de W. Shakespeare este un spectacol multimedia, bazat pe o operă clasică, cu o componentă socială puternică,ce invită comunitatea bucureșteană să reflecteze la realitatea în care trăiește și să acționeze în consecință. Este un spectacol itinerant, care va pune în valoare patrimoniul bucureștean, spectacolul urmând a fi jucat în mai multe case istorice din București.

LA LILIECI – În țăranii din poemele sale, Marin Sorescu descoperea cu ușurință un Xenofan, un Parmenide sau un Diogene-câinele. Într-o atmosferă de workshop de actorie și film, ne propunem să ecranizăm zece din poeme prin întâlnirea lor cu actori tineri, într-un spațiu urban de prea multe ori golit de sens. Prin întâlnirea dintre poezie și film, vrem să plantăm în oraș sufletul arhaic românesc, așa cum se prezintă el, șugubăț, năzdrăvan, guraliv dar plin de tâlcuri și, mai ales, întotdeauna dispus a se lăsa fascinat de miracolul vieții.

“Hamlet – Up Close and Personal” este un proiect fotografic construit în 5 luni. Pe de o parte, proiectul documentează spectacolul “Hamlet”, iar pe de altă parte decupează momente din timpul spectacolului, momente care, mai mult ca sigur, ar rămâne altfel neobservate de către public. “M-am apropiat cât am putut de mult de subiecții mei, până în punctul în care am putut să fotografiez o stare, un gând. Nu am vrut să fotografiez oameni care joacă teatru, ci am surprins gândul din spatele jocului actoricesc, pentru că acolo este ceva real și personal. Am tăiat contextual și am păstrat subiectul, însă există în fiecare fotografie indicii, informații care te ajută să plasezi fotografia într-un anume moment. După 5 luni, 6000 de fotografii și peste 300 de imagini finale, a venit momentul să scot la lumină acest proiect care să însoțească spectacolul oriunde acesta se va juca.”