Hamlet

Laboratorul de Artă > Hamlet

În 2017, unul dintre cele mai curajoase proiecte ale Laboratorului de Art este construirea spectacolului “Hamlet”, de William Shakespeare.

Prin acest demers, aducem publicului o oglindă necesară zilelor noastre, atât socială și politică, cât și morală și spirituală, având la bază această capodoperă a omenescului, încă atât de actuală și de puternică.

Manifest pentru cultură

Hamlet va fi un spectacol itinerant, jucat în clădiri culturale istorice din București, în colaborare cu A.R.C.E.N., care are ca scop protejarea patrimoniului construit și a memoriei afective a Bucureștiului.

Inovaţie prin tehnică şi viziunea unică a regizorului

Spectacolul capătă formă în mâinile sensibilei actriţe Antoaneta Cojocaru, regizorul piesei. În construirea spectacolului Hamlet, Antoaneta adaptează metodele pe care le aplică atunci când lucrează cu actori profesioniști, nevoilor echipei noastre. Spectacolul se va juca în clădiri istorice, publicul fiind purtat prin încăperile casei, pe măsură ce se schimbă actele piesei. De la început până la sfârșit, spectacolul este construit ținând cont de ceea ce este specific și unic la fiecare dintre actorii implicați în construirea piesei.

Componenţa echipei de actori

Particularul spectacolului nostru îl conferă componenţa trupei, o îmbinare între actori profesionişti şi tineri care, timp de 3 ani, au urmat primul curs
de teatru al Laboratorului, susţinut de Antoaneta Cojocaru. Această îmbinare excepţională va crea o amprentă socială unică a spectacolului
nostru, acolo unde a te implica în progresul cultural al comunităţii devine atât o datorie, cât şi o speranţă într-un viitor mai nobil.

Avem onoarea de a-l avea alături de noi, pe aceeași scenă, pe Adrian Ciobanu – actor în Teatrul Bulandra de peste 25 de ani. În anul 2000 a
jucat în Hamlet, în regia lui Liviu Ciulei, alături de nume precum Victor Rebengiuc, Marcel Iureș, Adriana Titieni și Valeria Seciu.

Prima reprezențatie

Prima podea în afară celei din sala de repetiții pe care am jucat a fost podeaua mansardei Scenei9 BRD. În parteneriat cu prietenii noștri, ARCEN, în Noaptea Albă a muzeelor împreună am adus în fața a aproximativ 200 de oameni primul act din Hamlet în 3 reprezentații.

 

 

„Prezentăm acest prim act, ca o avampremieră absolută a spectacolului ce va avea premiera în vara aceasta, în parteneriat cu prietenii noștri de la ARCEN. Proiectul HAMLET este un manifest pentru valoare și pentru adevărul zilelor noastre, și se va desfășura sub forma unui circuit. Astfel, spectacolul se va juca în mai multe clădiri cu valoare istorică. Am ales acest concept tocmai pentru a atrage atenția asupra potențialului cultural excepțional uitat, cât și asupra autenticului, care se află mereu în altă parte decât acolo unde ne așteptăm să îl găsim.” – Antoaneta Cojocaru