Curs art terapie copii

Laboratorul de Artă > Cursuri > Curs art terapie copii

Laboratorul de Artă, în parteneriat cu Dacris, organizează atelierul de art terapie: Micul Creator pentru copii cu vârsta între 3-6 ani.

Copiii sunt creatori puri și au nevoie să le creăm contextul să se exprime liber, fără tehnici sau structuri impuse.

În cadrul acestui atelier, copiii își vor exprima potențialul creator prin activități inedite, care să le provoace imaginația și să îi stimuleze să aleagă materialele potrivite pentru nevoile lor de exprimare.

Metoda folosită în cadrul atelierului este Art terapia Phronetik, care ne învață limbajul imaginilor și lucrează cu imaginile interioare/imaginația. Acesteia i se vor adăuga elemente de învățare experiențială pentru ca cei mici să integreze conceptele într-un mod practic, bazat pe joacă.

Avantaje pentru Micul Creator:

Stimularea atenției și a capacității de concentrare în activitate
Identificarea și exprimarea emoțiilor prin mijloace artistice vizuale
Stimularea creativității și a imaginației
Creşterea autonomiei

Atelierul este format din 3 module, a câte 4 întâlniri:

Modulul 1: Familiarizarea cu formele și culorile (17.06-08.07)
Formele și culorile sunt mijloacele de bază în exprimarea artistică vizuală. Acest modul va pune accent pe învățarea experiențială a conceptelor, care vor fi desprinse din creația naturală a celor mici. Copilul tău va lua contact cu materialele și va fi încurajat să decidă singur de ce materiale are nevoie și în ce cantități. Va putea identifica astfel diferențele de textură, de compoziție și de culoare și va putea experimenta liber ce se potrivește mai bine nevoilor lui.

Modulul 2: Exprimarea liberă a emoțiilor (15.07- 05.08)
La vârste mici, copiilor le este dificil să formuleze în cuvinte ceea ce simt, însă se exprimă indirect și nemijlocit prin ceea ce creează. În cadrul acestui modul, copilul tău își va explora și exprima emoțiile, își va putea crea un spațiu în care să se simtă în siguranță și va avea libertatea să picteze fără pensule sau alte instrumente clasice, ci cu mâinile sau cu instrumente confecționate chiar de el.

Modulul 3: Descoperirea resurselor interioare (0.07- 26.08)
Copilul tău va fi încurajat să-și descopere resursele interioare, acele super puteri care îl ajută să gestioneze provocările cu care se confruntă zi de zi. În cadrul acestui modul, va fi ghidat să le ancoreze în experiența lui astfel încât să le poată folosi și în alte contexte din viaţa lui.

Preţ:

Preţul unui modul de este de 250 lei și conţine 4 sesiuni. Durata unei sesiuni este de 1 oră și se organizează o dată pe săptămână. Se poate participa integral la toate modulele (12 sesiuni) sau separat la 1 sau 2 din module. Preţul include toate materialele folosite la atelier. O grupă este formată din 8 copii, supravegheați de Trainer și asistent.

Reducere de 10% pentru înscrierea la oricare 2 module
Reducere de 15% pentru înscrierea la toate modulele

Înscriere:

Înscrierea se face pe baza completării formularului de mai jos. După înscriere, vei primi confirmarea pe mail și vei fi contactat telefonic pentru confirmare și detalii privind plata.

Pentru mai multe detalii, te încurajăm să ne scrii la emilia@laboratoruldearta.ro

Trainer: Gabriela Constantinescu

Gabriela a studiat Psihologia timp de 5 ani și a absolvit singurul program formativ în Art Terapie Phronetik din România în cadrul Asociației Române de Terapii Expresive, aflate în colaborare cu o echipă de formatori pregătiți în cadrul Wiener Schule for Kunsttherapie Austria. Are experiență de 3 ani de lucru cu copiii, iar în prezent este educatoare într-o grădiniță a cărei curriculă se bazează pe învățare experiențială.

Aici poți să aplici.

Aplică 🙂