Despre noi

Laboratorul de Artă > Despre noi

Cine suntem noi?

Laboratorul de Artă este o organizație nonguvernamentală tânără care are ca scop crearea şi promovarea inițiativelor artistice de impact din teatru, dans, muzică, literatură, pictură, fotografie, film, design, cât și alte arii artistice conexe.

Laboratorul de Artă a pornit la inițiativa câtorva tineri, studenți ai Universității Alternative din București care, îndemnați de dorința de a se descoperi pe sine, au urmat un curs de actorie cu Antoaneta Cojocaru, actriță a Teatrului Bulandra. Pentru ei, cursul a devenit un spațiu unde se puteau exprima autentic și liber, unde îşi provocau limitele şi învăţau să-şi asume tot ceea ce sunt. Treptat, au început să își dorească să meargă dincolo de propriile descoperiri și au decis să construiască o comunitate care să genereze impact și schimbare în mediul cultural-artistic bucureștean.

 

Ce facem noi?

Laboratorul de Artă este dedicat cercetării omenescului prin diverse forme de artă, precum actorie, mişcare, muzică, pictură ş.a. Cercetarea omenescului se sprijină pe o căutare autentică, din interior și își propune să exprime ființa umană în adevărul și vulnerabilitatea sa. Prin această iniţiativă, ne dorim să creăm o comunitate în care artişti profesionişti şi iubitori de artă să construiască împreună proiecte și inițiative pornind de la ceea ce descoperă din propriul proces de cercetare interioară.

Misiunea noastră

Creăm un mediu în care oamenii să se poată exprima prin artă, să se educe prin artă și dezvoltăm contexte pentru experiențe artistice revelatoare. Aducem artiștii și publicul împreună, într-un moment în care, mai mult ca oricând, societatea ne împinge către consum imediat.

Echipa Laboratorul de Artă

9 tineri care la bază au profesii diferite, însă sunt uniți de credința în puterea artei.

Cosmin Rudeanu

Cosmin Rudeanu

Pentru privitor, venind dinspre tărâmul numerelor,cifrelor, logicii, graficelor, arta reprezintă pentru mine o lentilă unică de a vedea lumea, lentila ce eu am avut noroc să o descopăr și din păcate lipsește multora. Laboratorul de Arta este locul unde poți vedea din nou. Pentru creator, prin învățămintele și abilitățile acumulate de-a-lungul timpului, unele mai rare în acest mediu, pot ajuta artistul să-și potențeze mai bine creațile sale.
Tatiana Gingărașu

Tatiana Gingărașu

Consider că arta este un mod autentic de descoperire și explorare a ceea ce e pur omenesc în noi. Este o cale de a ajunge la noi, ca oameni, așa cum suntem în adâncul sufletului nostru. O cale prin care ajungi să tresari și să scoți la iveala sensibilitatea din tine.
Laboratorul de Artă este pentru mine un stil de viața la care ader și felul prin care aleg să dăruiesc.
Maria Bucur

Maria Bucur

Laura Teodor

Laura Teodor

Laboratorul de Artă este una din oglinzile a ceea ce fac zilnic, a ceea ce sunt, cum mă comport, ce arăt. E un mediu care mă provoacă, mă face să fiu mai responsabilă și umilă cu mine și cu munca mea. Pentru că faci ce contează pentru viața ta, iar eu vreau să dăruiesc și altora din putinul meu descoperit aici.
Ioana Lupu

Ioana Lupu

În ce frumusețe de lume trăim! Ascult asta în încrederea pașilor celui de lângă mine sau în tremurul vocii bătrânului din colțul străzii, în chitara îndrăgostitului de viață care cântă la chitară, în metrou. Simt asta de fiecare dată când sunt prezentă atunci când joc Hamlet și când sunt eu cu mine și cu oamenii mei.
Laboratorul de Artă adună toți oamenii care văd, aud, simt frumusețea care stă în ordinarul fiecărei zile și care dau mai departe această viziune.
Anca Bobeși

Anca Bobeși

Laboratorul de Artă e mediul in care-mi găsesc libertatea, mă caut și mă găsesc, dar cel mai fain e că îi găsesc pe ceilalți și prin ei pe mine. Cred că Laboratorul de Artă este pentru oricine, nu există ” nu am talent”. Arta nu e despre talent, e despre omul brut și simplu.
Gabriela Constantinescu

Gabriela Constantinescu

Într-un timp grăbit și confuz, în care facem tot mai multe compromisuri față de esența ființei noastre, eu cred că arta e limbajul cel mai intim și mai curat prin care ne putem exprima și prin care putem contribui la o Românie trează și cu repere valoroase.
Emilia Buhaev

Emilia Buhaev


Prin artă, timpul stă în loc. Laboratorul de Artă îmi amintește constant că prezentul e cel mai important și că trebuie să apreciem ceea ce ne înconjoară. Un eveniment cultural, o operă de artă și iți dai seama că lucrurile mici îți pot schimba viața. Fii prezent și permite-ți să crești, să te schimbi prin artă.
Anny Mîndruță

Anny Mîndruță

Laboratorul de Artă mă ajută să mă reîntorc la sensibilitatea și generozitatea ce mă definesc ca om. Pentru că aici găsesc de fiecare dată energie și entuziasm pentru a face lucruri frumoase împreună. Pentru că de fiecare dată îmi dau seama cât de minunați sunt oamenii atunci când sunt puși în situații în care vorbește iubirea din ei.