Curs de teatru pentru adolescenți Inside Out

Laboratorul de Artă > Uncategorized > Curs de teatru pentru adolescenți Inside Out

Credința populară spune că actoria este despre cum să intri în pielea unui personaj. Realitatea este că actoria este despre cum să lași personajul respectiv să scoată din tine emoții și bucăți de suflet care au potențialul de a te face vulnerabil în relația cu cei din jur.

Câștigul unui actor vine din faptul că el învață, pe parcurs, să transforme vulnerabilitatea în sensibilitate și forță. Ajunge să își cunoască emoțiile, știe cum să le acceseze și să le gestioneze, descoperă că bogăția lui se găsește chiar acolo, în chakra sufletului. Și, ce bine se simte când faci ceea ce simți instinctiv să faci! Este o libertate infinită, care te face să te extinzi și să trăiești doar după ce îți dictează propria conștiință. Ești tu cu tine, într-un val de libertate și iubire. Acum știi că totul îți este permis, totul este posibil, ești minunat și acceptat fix așa cum ești. Și poți, prin ceea ce faci pe scenă, să inspiri oamenii să fie autentici, pentru că, oricum ar fi, sunt iubiți și apreciați. Evoluția fiecăruia dintre noi presupune o etapă de conștientizare de sine și transformare. Ce este mai frumos decât să faci asta ușor…jucându-te?

Laboratorul de Artă își propune ca, prin cursuri pe diferite arte, să inspire oamenii să-și trăiască potențialul. Un prim pas, este asumarea omului care ești și a celui care vrei să devii. Și pentru că adolescența este o etapă importantă în devenirea fiecăruia, o perioadă de decizii care pune bazele viitorului unui tânăr, Laboratorul de Artă, în parteneriat cu actorii Alin Potop și Marina Fluerașu, au conturat un curs de teatru deosebit, dedicat adolescenților bucureșteni. “Inside Out” este un curs transformator, în care adolescenții învăță să-și gestioneze emoțiile, să își exprime liber părerile, să își urmeze intuiția și să ia decizii asumate. În timpul cursului, adolescenții vor învăța tehnici de arta actorului, dans și mișcare, vor experimenta exerciții de dicție, improvizație, mult lucru cu sine și relaționare cu ceilalți. “Play and change!” este deviza cursului.

Marina Fluerașu, actriță și profesor la cursul de teatru pentru adolescenți, “Inside Out”, ne mărturisește:

Gândul că pe Pământ toți avem o menire este o motivație suficientă pentru a-mi dori să ajut lumea să fie un loc mai bun și să încerc să las ceva în urma mea. Toți ne naștem cu un har; trebuie doar să conștientizăm asta, să căutăm, să găsim și să slujim acea particulă miraculoasă din noi care ne face creatori pentru a putea avea ce dărui celorlalți. Eu am ales teatrul.

Cursul de teatru pentru adolescenți începe în data de 24 iulie, în București și creează o experiență de învățare extraordinară pentru 15 adolescenți, timp de 8 săptămâni. Pentru acest curs, propunem 8 întâlniri a câte 3 ore fiecare. Cursul se va desfășura în timpul săptămânii sau în weekend, dimineața, în funcție de disponibilitatea cursanților și a actorilor ce le vor fi ghizi. Cei 15 tineri, împreună cu profii lor de teatru, Alin și Marina, vor descoperi tehnici teatrale, pe care vor învăța să le susțină cu propriile emoții. Într-o lume care ne vrea trași la indigo, participanții la cursul de teatru vor deveni ei înșiși, își vor folosi cu discernământ particularitățile și se vor bucura de ceea ce sunt.

Acest curs de teatru este dedicat tuturor adolescenților cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani, care răspund cu Da la cel puțin 4 dintre următoarele întrebări:

● Vrei să devii conștient(ă) de emoțiile tale și să le folosești într-un mod constructiv?

● Te-ai imaginat mereu jucând teatru?

● Vrei să explorezi teatrul, ca să vezi dacă ți se potrivește?

● Vrei să înveți să te exprimi liber și autentic?

● Îți iei energie din conexiunea cu alți oameni?

● Crezi în unicitatea fiecărei persoane și vrei să înveți să o exprimi pe a ta?

● Ai lucruri de spus celorlalți și simți că poți face asta prin artă?

● Vrei să cunoști alți tineri interesați de artă?

● Vrei să te distrezi, în timp ce te transformi în cea mai bună versiune a ta?

Dacă încă nu te-ai convins de bogăția pe care teatrul o va aduce în viața ta, profii noștri de teatru, actorii Alin Potop și Marina Fluerașu, ne povestesc de ce teatru:

“În facultatea de teatru se urmărește dezvoltarea atenției, cunoașterea propriului corp, acceptarea sentimentelor indiferent de natura acestora, grija față de partenerul de scenă, conștientizarea situațiilor în care se află, curajul de a acționa și a lua atitudine, bucuria de a trăi clipă de clipă, adaptabilitatea la orice context, dezvoltarea imaginației. Aceste scopuri, odată atinse, nu conduc la învățarea unei meserii ci conduc înspre împlinirea și îmbogațirea ființei umane. Actorul, prin toate personajele pe care le interpreteaz’ă, se adaptează cu bucurie și înțelegere, la o nouă lume. Într-o lume care se schimbă de la o zi alta, în care granițele se deschid și lumea circulă atât de mult, cred că este atât de important ca tinerii să aibă puterea de a se adapta și de a avea curajul să se schimbe și odată cu ei să schimbe lumea, pastrând totuși valorile care îi definesc.”

Investiția pentru cele 8 întâlniri de teatru și autocunoaștere este de 500 RON, prin transfer bancar. Înscrie-te la curs  completând formularul: https://artlab.typeform.com/to/wpStcj. Ia un prieten cu tine și asigurați-vă că vara asta trece cu sens cu pentru voi 2!

Locurile sunt limitate și ocuparea lor se face în ordinea efectuării plății. Mai multe detalii despre efectuarea plății vei primi după înscrierea în formular. Pentru alte detalii, scrie-ne la adresa ioana@laboratoruldearta.ro și îți răspundem cu drag.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *