Povești cu Artiști: Dan Byron în dialog cu Adrian Ciobanu

Laboratorul de Artă > Uncategorized > Povești cu Artiști: Dan Byron în dialog cu Adrian Ciobanu

Într-un timp în care reperele valoroase sunt tot mai prăfuite, credem cu tărie că întâlnirea dintre artiști și iubitorii de artă e menită să ne lărgească orizonturile și să ne inspire. Arta ne poartă către cea mai înaltă expresie a ființei omenești, iar limbajul ei are darul de a aduce oamenii împreună.

Cu acest crez în gând și în suflet, am ajuns la cel de-al treilea eveniment din seria “Povești cu Artiști” – un proiect din cadrul Laboratorului de Artă, care are ca scop să adune laolaltă oameni curioși și iubitori de artă, dornici să se lase inspirați de poveștile artiștilor care creează prin multă dăruire și muncă. Sunt artiști care își pun sufletul în slujba artei, care inovează, aduc impact și plus valoare în domeniile artistice în care activează.

În prima ediție, odată cu lansarea oficială a Laboratorului de Artă, am avut plăcerea de a o avea alături de noi pe  Antoaneta Cojocaru,  actriță și regizor la Teatrul Bulandra, în dialog cu Andrei Crăciun (scriitor) si Horia Ghibuțiu (ziarist). Antoaneta Cojocaru este pentru noi omul care timpde mai bine de 3 ani ne inspiră și ne încurajează să fim atât cât suntem. Nici mai mult, nici mai puțin! Este omul de la care învățăm constant să fim oameni.  

În a doua ediție i-am avut alături de noi pe Ioana Marchidan și Arcadie Rusu –  fondatori ai Linotip – Centru independent Coregrafic, în dialog cu Gina Serbanescu (critic de artele   spectacolului). Ioana și Arcadie, dansatori și coregrafi, ne-au inspirat cu încrederea în visul lor de a pune bazele unui spațiu special, în care creează și aduc în lumina publicului valoarea dansului contempran, în zilele noastre.

 Astăzi, cu muzică în căști și cu capul în nori, ne pregătim pentru cea de-a treia ediție. Cu multă bucurie în suflet,vom fi părtașii unui dialog între 2 artiști pe care îi admirăm enorm! Dan Byron și Adrian Ciobanu.

Am descoperit muzica trupei byron de câțiva ani. Ne încântă și ne fac să tresărim când îi auzim la radio, când le ascultăm albumele și le fredonăm versurile, sau mergem împreună să îi vedem pe viu.

Minunate le sunt concertele unplugged. Sau concertele impromptu, în care toți membrii trupei parcă se joacă pe scenă, se bucură improvizând un început de melodie, sau reinterpretează melodii celebre ale marilor artiști din muzică rock.

Ce am putut observa pe scenă din omul Dan, era o dăruire fără margini pentru muzică, spațiu și încredere acordată fiecărui membru în parte și un simț al umorului absolut delicios.

Poate pentru mulți dintre noi, când dezvoltăm o admirație pentru un artist, ne gândim cum o fi oare el ca om. Cum își petrece o zi din viața lui, cum și unde își caută inspirația, care sunt lucrurile acelea mărunte care îl fac fericit.

Marți, 13 iunie, începând cu orele 19.00, vă invităm în grădina Verona, să ne cunoaștem, să stăm la povești și să ne lăsăm inspirați de povestea artistului Dan Byron.  

Alături de invitatul nostru vom avea plăcerea să îl avem pe Adrian Ciobanu. Adrian este un actor cu un vast parcurs artistic în teatrul românesc. În stagiunea prezentă îl putem vedea pe scena teatrului Bulandra, interpretând roluri pline de viață în piese precum “Arlechino moare?”, “Pescărușul” (piese ce au luat naștere în cadrul proiectului “Laboratorul de Noapte” – primul laborator de cercetare teatrală din România), “Macbeth”, “The Bach Files”, sau “Aglaja”.

Dincolo de straiele de actor, Adrian Ciobanu este un om cu o puternică forță de dăruire.

Marți seara, vă propunem să nu ne facem griji pentru nimic în Univers…:) Vă promitem că va fi minunat!

Vă așteptam cu mult drag!

Intrarea la eveniment este liberă. Pentru o bună organizare, vă rugăm să ne confirmați prezența printr-un e-mail la adresa gabriela@laboratoruldearta.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *